Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Där missade Ockelbo kommun en lätt marknadsföringschans

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ett ärende som kunnat klaras av på en kvart ligger på hög någonstans, konstaterar skribenten om Ockelbo kommun.

Bild: Markus Boberg

Annons

Visst är Ockelbo en av Gästriklands många pärlor. Men antalet invånare – nu knappt 6 000 – sjunker, och kommunen söker bland annat locka inflyttare med lediga ödehus, färdiga för renovering och inflyttning. Ett annat sätt att marknadsföra en kommun är att ge god service, och det ena behöver inte utesluta det andra. Inte heller är service nödvändigtvis kostsam.

Annons

Gästriklands kulturhistoriska förening har anor från 1862 och ger sedan 1889 ut en fortlöpande serie årsskrifter. Som ett slags garant för kvalitén hade föreningen under en lång följd av år landshövdingar som ordförande. Till årets utgåva behövdes några foton från Ockelbo. En förfrågan som hamnade hos kommunstyrelseförvaltningen ledde till en snabb respons: Ett diarienummer.

Annons

En månad senare är detta den enda reaktionen. Ett ärende som kunnat klaras av på en kvart ligger på hög någonstans. Kommunen har bilder – flera finns på hemsidan. Och en beredskap för förfrågningar som leder till publicitet torde vara självklar.

Det hela är, om man så vill, en bagatell. Det finns andra sätt att skaffa vackra foton från en viss trakt. Men journalister arbetar med begreppet deadline och har därför en tendens att vara otåliga. Ockelbo kommun, i sin pågående goodwill-jakt, missade en lätt marknadsföringschans. Om det sker ofta, kan det vara skäl att se över det organisatoriska.

Barbro Sollbe

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan