Annons

Annons

Annons

Ishockey

Insändare
Insändare: Kort sagt om Brynäs, Gävle Energi, vindkraft med mera

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Ni på Brynäs Forum, nu när det blir lättnader – kan inte ni träffas två gånger i veckan och ge er på varandra rejält i stället för att vi ska behöva läsa detta trams. En gång i tiden var det intressant att gå in på forumet, men i dag är det 50/50 om man i stället ska köpa en Åsa-Nisse-tidning. Nej förresten, Åsa-Nisse var nog ändå snällare mot sina medmänniskor. Lägg ner forumet eller skriv om Brynäs inte om Timrå, Leksand, spelsystem och hur femmor ska sammansättas. Ingen lyssnar på detta.

Brynässupporter

Gävle Energi har, liksom andra monopolbolag, ingen kunskap om självkostnader. Vilka kostnader som ska knytas till en viss produkt. Exempelvis: Vad är självkostnaden för laddstolpar eller fjärrvärme? Prissättning sker efter hur mycket man kan ta betalt av kunden utan att det väcker protester. Normalt i konkurrensutsatta verksamheter, försöker man effektivisera till så låga kostnader (låga hyror, få anställda, effektiva rutiner) som möjligt. Förmodligen blir priset för laddstolpar taget i luften utan hänsyn till vad den verklig kostnaden är. Att sätta upp en laddstolpe beräknar jag till minst 200 000 kr.

Annons

Annons

Före detta anställd

Nu är det panik i vindkraftsleden. I GD var det ett upprop till Sveriges 290 kommuner från företrädare för vindkraftsutbyggnad, att utarbeta vindkraftsplaner omgående så minskar klimatpåverkan. Min första fundering är hur en plan i sig kan minska klimatpåverkan. En annan fundering är om det finns en seriös, objektiv och oberoende utredning av vilka alternativ som ger bästa effekt i närtid och över ekonomisk livslängd. En sådan måste fram och vara styrande! Det kan omöjligt vara en svår uppgift. Givetvis bör en sådan även inhämta erfarenheter från andra länder.

Torbjörn Engström

Läste om skjutningarna i Gävle, kriminella, biljakter, advokater som lierar sig med gangsters, potentiella mördare som efter biljakt på E4-an släpps i väntan på rättegång. När det är dags är de försvunna? Vad är det för "Kalle Anka-samhälle" vi lever i? Om det är det här våra folkvalda har jobbat för är det väl dags att byta ut dem?

GH

Svar till Valbo 63: Jag gillar alternativa medier. Jag gillar synonymerna till alternativ; valmöjlighet, förslag, variant, omväxlande. Det är bra att det finns alternativ. Jag säger som du, lyft blicken och prova andra alternativ. Det finns faktiskt annat att ta in utanför mainstream media. Lennart Matikainen, Lars Bern, Ulf Bejerstrand för att nämna några. Våga prova, alternativ är bra och är en mänsklig rättighet och någonting som definitivt inte makthavare ska censurera. Då är vi inne på en farlig väg!

Annons

Annons

Det växande alternativet

Nu har justitieminister Morgan Johansson pratat tomt länge och för långt. Han kan inte fortsätta ditt jobb som minister. Han är ett totalt fiasko. Han är både blind och döv för verkligheten. Hans otaliga löften till svenskarna har inte haft någon påverkan till det bättre, tvärtom. Vilket uppdrag har han lyckats med? I kriminalitetbekämpning, i migrationspolitiken, i att införa tjänstemannaansvar eller vilket då? Vi väljare måste vakna och kräva hans avgång. Hans påstådda högre straff är som en öresutjämning på ett Ica-kvitto och därpå kommer alla rabatter. I Sverige straffas inte kriminella, här blir de belönade.

Anja

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan