Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktörens krönikor

Katarina Ekspong
Chefredaktören: Därför startar vi en ny artikelserie om den ljusnande framtid som är vår

Hoppet och ljuset är efterlängtat. Därför vill vi ta vara på berättelser om drömmar, kliv och förväntningar.

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Katarina Ekspong, chefredaktör och ansvarig utgivare

Bild: Anna Höglund

Annons

Visst känns det hoppfullt med den somriga värmen, ljuset, hög takt på vaccineringarna och lättade restriktioner? Det är en fröjd att se mor- och farföräldrar umgås med barnbarn i Stenebergsparken när jag passerar på väg hem från jobbet. Det är en glädje att se folk samlas, med lämpliga avstånd, på uteserveringar. Och under årets studentvecka känns det extra efterlängtat att utbrista: Och den ljusnande framtid är vår!

Annons

Saga Myléus tar äntligen studenten. Hon har längtat till denna dag sedan hon var liten. Men vad händer nu? Hela världen står öppen som en jättelik buffé att bara välja ifrån. I dag kan du läsa hennes berättelse i en nystartad artikelserie som vi döpt till: Den ljusnande framtid är vår.

Annons

På torsdag kan dessutom du, och alla våra prenumeranter, följa både hennes och massor av andra studenters, utspring i en storsatsning med bildextra från samtliga gymnasier i Gävle och Sandviken och i flera tv-sändningar på vår sajt gd.se. Efter att distansundervisning och coronarestriktioner präglat gymnasietiden tar de hårt prövade eleverna steget ut i vuxenvärlden samtidigt som smittläget minskar.

För Kelly Nizigiyimana, 20 år, ljusnar det nu. Han har kämpat med olika ströjobb efter skoltiden. Arbetslösheten bland unga är högst i landet just här i Gävleborg, och pandemin har försämrat läget. Därför tar Kelly nu ett jättekliv, startar en egen firma och lanserar ett klädmärke. Läs om honom på lördag.

Gefle Dagblad berättar i den nya artikelserien om drömmar, kliv och förväntan. Det lättar något efter en lång, tung period i nästan alla våra liv, och vi vill ta vara på ljuset. Det känns som att många av oss längtar efter det.

Annons

Vi berättar om hur Felicia Karlsson, 22 år, hittade sin första bostad och vi skriver om de rekordmånga ansökningar om bygglov som har strömmat in till Gävle kommun det senaste året. Elena och Aaron Kelley hör till dem som drömde om ett eget hus och köpte tomt. Nu har de precis flyttat in i nybygget i Mackmyra. Och ovanpå det går de i väntas tider med tillökning i sommar. Läs deras berättelser i nästa vecka.

Och hör gärna av dig till Gefle Dagblad om du har en egen historia som du tycker att vi ska berätta!

Annons

Annons

Till toppen av sidan