Annons

Annons

Annons

Gävlegrabbarna har blivit sajnade och medverkar på tysk festival

De senaste veckorna har de astrala tecknen stått i favör för Gävlekvartetten New Mexican Doom Cult. Nu är de inte bara plötsligt sajnade efter sex aktiva år, utan även klara för en tysk festival.

Gemensamt för alla utom trumslagaren Andreas Skoglund är att de är gitarrister, vilket nog är en smula ovanligt. I början av bandets historia fick därför Emil Alstermark (längst till höger) därför hoppa in på trummor till exempel. En kärlek till fuzziga gitarrljud förenar dem alla och vilken typ av gitarrer som de använder är inte alls oviktigt. Nils Ahnland längst till vänster och Pär Gson, som för övrigt fyller 60 den 13 juni, trea från vänster.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Bandnamnet New Mexican Doom Cult syftar inte på att Gävlekvartetten skulle vara en ny mexikansk undergångssekt. Nej, det är den sydligt belägna amerikansk delstaten New Mexico som åsyftas. Passande eftersom gruppen spelar en blandning av stonerrock, ofta förknippad med just öken och kaktusar, samt doom, mer långsam och ödesmättad hårdrock, ursprungligen skapad av Black Sabbath.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan