Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Industrin välkomnar all planerad havsbaserad vindkraft i regionen

Slutreplik på insändaren Vi har redan tillräckligt med vindkraft i området 8/6

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar på insändare.

Bild: TT

Annons

Vi konstaterade i en debattartikel (GD den 31 maj) att vår regions basindustri och transportsektor har påbörjat en mycket snabb utfasning av fossil energi som inom bara några år väntas innebära att regionens efterfrågan på el överstiger vad vi i dag har tillgång till.

Ingrid Kallberg skriver i en replik att vattenkraft i norr och kärnkraftverk i söder bör förse oss med denna el. Men även om elnäten hade haft den nödvändiga kapaciteten hade detta omöjliggjorts av att efterfrågan på el ökar snabbt i hela landet, i synnerhet i områden som i dag har elöverskott. Vi står inför en fördubblad efterfrågan på el på bara 20 år – med start redan om något år.

Annons

Annons

Lösningen är att vindkraften byggs ut snabbt i regionen. Företrädare för industrin bekräftar denna bild och välkomnar att all i dag planerad havsbaserad vindkraft i regionen byggs, eftersom det skulle stärka våra möjligheter bibehålla positionen som en av världens främsta industriregioner.

Vårt budskap är alltså att en snabb utbyggnad av vindkraft i regionen är en förutsättning för elektrifiering, vätgaslösningar och en fortsatt position som en av världens mest framstående industriregioner.

Direkt och indirekt handlar det om mellan 12 000 och 20 000 arbetstillfällen. Till det kommer alla de tusentals arbetstillfällen som följer av investeringarna i vindkraft. Och, sist men inte minst, klimatnyttan för våra barn och alla kommande generationer.

Per Bondemark

Vd MaserFrakt

Mattias Wärn

Vd Svea Vind Offshore

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy