Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om bad, miljö, bistånd, polis med mera

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Som fritidshusägare i kommunen har vi följt Storviksbornas otroliga engagemang för badet och gläds nu till tårar över deras framgång. Tack också till Göranssonskas Stiftelsers stora bidrag och politikernas hörsamhet. Detta bådar gått för framtiden och människornas möjligheter att påverka sina livsrum. Min framlidne far, som i egenskap av kommunpolitiker i Storvik en gång i tiden var med och beslutade om att badet skulle byggas, skulle ha glatt sig mycket.

Mats Broqvist

Svar till Nollställ ligorna nu. Nej. Vi ska inte hjälpa oss själva först. Först kommer de som ingen mat har, de fattiga, de nödställda. Dem finner vi i tredje världen. Mina biståndspengar går till ett barn i Tanzania. Svenska folkets biståndspengar är ett sätt att bära de utarmades bördor. Det bör komma först.

Annons

Annons

Larz Gustafsson, Gävle

Tack FBI för att ni hjälper våra poliser som tyvärr ej har förmågan eller ens möjlighet att gripa våra svenska bovar. Vad jag förstår är våra lagar så konstruerade att de är ett hinder för polisen och till fördel de kriminella. När man tittar i fångstnätet ser man även som lekman att en del fiskar är ganska stora, så det är bara att gratulera. Procentuellt ligger Sverige i topp med nästan 200 av cirka 800 fångade storfiskar. Sverige är som en sockerbit, här samlas grädden av alla kriminella, både stora och små.

Perry Mason

Planteringar i Sätra. Stort tack till Gavlegårdarna som gjort så fint utanför Tickselbo i Sätra. Tack också till Gunilla Welin Brook också, som genomfört planteringarna!

Glada hyresgäster på Tickselbo

Svar till Ove Lennström. Bra insändare tycker jag. Vill lägga till att alla säkert är överens om att klimatet förändras. Vi har ju haft istider och värmeperioder som berodde på naturliga variationer. Enligt vissa alarmister skulle de naturliga orsakerna ha upphört helt att påverka klimatet och nu är människans utsläpp av koldioxid kontrollknappen som styr hela klimatet. Jag tror inte på det.  Är man riktig naturvän vill man skydda skogar och liknande som du skriver för det kan vi påverka på riktigt.

Sansad

När det gått så långt att kostnaden för att bygga en vanlig standardlägenhet på tre rum och kök och hyreskostnaden för denna kraftigt överstiger betalningsförmågan för vanlig arbetande familj, då har politikerna misslyckats med sitt uppdrag.

Annons

Hönan eller ägget?

Bild: Arkivbild

Annons

Tänk först svara sen! Om Testeboån Inte tvärtom. Magnus Jonsson S och Erik Holmstig C uttalar sig om fisket i Testeboån som svar på en insändare. Fråga till dessa två politiker, varför inte ta reda på fakta innan ni uttalar er i frågan, ni har kunnat fråga till exempel  FVO hur långt fisken vandrar upp i Testeboån i dag, så har ni fått en klar bild hur framtiden kommer att se ut för vandringslaxfisken i Testeboån. Om Gävle Kommun köper upp Strömsbro kraftverk så räcker det, fördel med det är att fisken kan återvända till havet levande under förutsättning att kraftverket stängs ned.

BT

Jag har skrivit ett medborgarförslag om att man borde anlägga en Sinnenas trädgård med biologisk mångfald intill Gävle strands vård- och omsorgsboende. Om förslaget får minst 50 röster går det vidare i behandlingsprocessen. Den ska vara till för alla som en träffpunkt för de som bor på Gävle strands v.o-boende, men även alla andra boende på Gävle Strand. Gå in och rösta på förslaget om du tycker det ska bli verklighet. Där finns också andra bra förslag. Bygg inte bort den sista utsikten vid vattnet!   

H L

Den rödgröna regeringen tillsätter nu den fjärde utredningen på bara fyra år om att stävja bidragsfusket. Den senaste kommer med ett utlåtande först efter valet nästa år, undrar varför?  Den rödgröna regeringen verkar ha noll respekt för vad hederliga arbetande medborgare betalar in i skatt. Man verkar inte vara intresserad överhuvudtaget att ta tag i det här  detta gigantiska problem.

Valbo 63

Svar till Undrande GD 11/6. Du undrar vem som bär ansvaret om du blir påkörd av en cyklist. Cyklisten så klart!

Ingenjör’n

Annons

Annons

Till toppen av sidan