Annons

Annons

Annons

Annons

Derby SIF–GIF 2021

Hett derby med publik – stor satsning på Sandviken–Gefle: ”Lär inte kastas grishuvuden”

Första matchen efter den förbjudna övergången och publik på plats.
Rivalmötet mellan Sandviken – Gefle kommer blir en höjdare som sänds live på gd.se, lördag 16.40.
– Leo Englund ska vara glad att bara 500 åskådare får komma, säger Sportens expert, Karin Johansson.

Text: 

Sportens expert, Karin Johansson ser fram emot ett hett derby mellan Sandviken – Gefle.

Annons

Nu är det dags för ett nytt häftigt möte i norra fotbollsettan. Det första derbyt sedan 2019 med publik på plats kommer att göra inramningen lite trevligare och lite bättre än de senaste matcherna lagen emellan.

Sandviken är klara favoriter och har spelat ihop 23 poäng så här långt under säsongen. Man föll dock senast mot Hammarby TFF medan tabellsjuan Gefle med 15 inspelade poäng kommer från en klar 4–1-seger mot Täby.

En extra krydda i matchen är att Leo Englund, ni vet derbyspecialisten från 2019, gjorde den förbjudna övergången inför säsongen. Englund valde att lämna Sandviken för Gefle och kommer nu att ställas emot sitt förra lag för första gången sedan han lämnade klubben.

– Jag tror inte att det är lika känsligt på planen, som utanför. Hos Gefle IF välkomnades Leo med öppna armar, i Sandviken höjde man på ögonbrynen och undrade "Vad gör han?". Leo Englund är en person alla gillar. Någonstans tänker jag att han är så trevlig, och jag vet att han har bra vänner i Sandviken.

Annons

Annons

Hos supportrarna i Sandviken var däremot tongångarna lite hårdare.

– Därifrån var reaktionerna att han är en svikare. "Att han som stod och spelade gitarr och skulle ta oss till Superettan sänker sig så lågt att han lämnar för Gefle".

Leo Englund sänkte Gefle två gånger om 2019.

Bild: Markus Boberg

Leo Englund, här i Gefle IF, kommer att möta Sandviken i ett livesänt möte på lördag, med sändningsstart 16.40.

Bild: Amelia Mauritzon

Hur hett tror du att det kommer bli på lördag?

– Det är känsligt så klart. Man gillar ju Leo, men fansen kanske tycker han är ett as i alla fall. Jag tror det kommer bli grinigt, att det kommer buas när han har bollen. Det är jag övertygad om, men det lär inte kastas grishuvuden, a la Figo.

Matchen sänds med start 16.40 på lördag och visas på gd.se.

– Jag hoppas så många som möjligt tar chansen att se matchen som vi sänder. Vi kommer ha många intressanta gäster, ett rejält studiosnack och allmänt lull-lull. Det är bara att hålla till godo.

Karin Johansson finns med i studiouppsnacket som programleds av Oskar Lund. Under matchen kommer hon även att vara expertkommentator.

Annons

– Jag brukar vara den som kommenterar men nu ska jag lära mig att ge lite plats till någon annan, säger Johansson och skrattar till:

– Skämt åtsido. Jag känner att jag har tillräckligt med kunskap om båda lagen. Jag kommer vara rak och tydlig, precis som vanligt.

Sporten satsar stort inför mötet med krönikor inför matchen, intervjuer med supportrar och självklart tar vi också pulsen på Leo Englund inför rivalmötet.

Leo Englund har gjort den förbjudna övergången och lämnat Sandviken för Gefle.

Bild: Markus Boberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan