Annons

Annons

Debatt
Debatt: De stora pengarna ligger i ett monopol

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Marknadsexperimentet måste få ett slut", skriver Tord Fredriksen, V, som sitter i Omvårdnadsnämnden Gävle.

Bild: Maria Carlsson

Annons

Undrar du vart dina skattepengar tar vägen? Bland annat går de till att upprätthålla ett köp- och säljsystem av människors behov av vård och omsorg.

Nyligen köpte det börsnoterade bolaget Attendo ytterligare en hemtjänstutförare i Gävle kommun. Den här gången blev det Maid hemtjänst & omsorg, som bedrivit verksamhet i Gävle sedan slutet av 2013. Därmed blir cirka 30 personer utan den hemtjänstutförare de valt. Men lagen om valfrihetssystem är inte till för medborgarna utan den är till för att tillfredsställa kapitalmaktens behov av vinst på skattebetalarnas bekostnad.

Attendo har uppenbarligen förstått att de stora pengarna ligger i ett monopol. Samtidigt är de det bolag som förra året hotat en anställd med avsked för att ha slagit larm om  missförhållanden. Attendo gav också sin vd en bonus på fem miljoner samtidigt som man tog emot coronastöd för att klara arbetet under pandemin. Attendo behövs inte i Gävle kommun, vård och omsorg ska inte privatiseras. Marknadsexperimentet måste få ett slut.

Annons

Annons

Tord Fredriksen, Vänsterpartiet

Omvårdnadsnämnden Gävle

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy