Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Inte en droppe trots närheten till Gästrike Vatten –varför?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

För ett tag sedan hade jag en insändare om hur det planterats träd runt jeepen i rondeller vid kyrkogården för att dölja den och hur den förfallit och vandaliserats. Jag fick ett fint och utförligt svar på insändarsidan av någon på byggnadskontoret. Någon vecka därefter ser jag till min häpnad hur jeepen transporteras bort och restaureras.

Annons

Nu är den på plats igen för att reta vissa konsthatare och glädja andra konstkunniga.

Det gick alltså fort från en undran till handling här. Men kommunen hade säkert detta konstverk inskrivet sedan länge i sina restaureringsplaner.

Annons

Men nu undrar jag hur det är med vattendroppen i rondellen upp mot Stigslund. Denna har verkligen blivit styvmoderligt behandlad genom åren. Denna vattendroppe tillkom bland annat på initiativ av Ingmarie Douhan, dåvarande vd för Gästrike Vatten.

En torrlagd vattendroppe.

De första åren prydde den sin plats med rinnande vatten och den ändrade till olika färger den mörka årstiden. Nu har denna rondell förfallit. Droppen ser vanvårdad ut. Det rinner inget vatten trots att Gästrike Vatten i huset intill har mest vatten i kommunen att avvara. Rondellen är igenväxt av ogräs. En undran är om även detta konstverk är föremål för renovering. Det vore trevligt att få vattnet rinna igen på droppen och att se de olika färgerna byta skepnad i höstens mörker.

I dagens läge borde Gästrike Vatten skämmas lite för vattendroppen skall ju bland annat . symbolisera att Gästrike Vatten ligger i direkt anslutning till denna rondell. Då borde man sköta om sin symbol lite bättre. Turister och andra besökare i kommunen funderar säkert också om vi håller på och monterar ner våra konstverk.

Annons

Nu hoppas jag och säkert många med mig att det snart blir vatten på vattendroppen igen.

Droppen Dripp

Svar direkt från Gästrike Vatten: Avstängd för att värna tillgången av dricksvatten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan