AnnonsLekia Gävleborg

Så packar förstagångsföderskan Rebecca förlossningsväskan: "Handlar nästan allt hos Lekia"

Att vänta barn är en spännande tid i livet, men det är inte enkelt att navigera sig i djungeln av alla saker som finns till bebisar. Rebecca Granath är förstagångsföderska med beräknat förlossningsdatum i mitten av september.
– Jag handlar nästan allt hos Lekia. De är jätteproffsiga och har hjälpt oss att till exempel hitta rätt babyskydd, säger hon.

Rebecca Granath är gravid med sitt första barn, beräknat den 16 september.

Rebecca Granath bor i Torsåker som ligger utanför Hofors. Hon är gravid med sitt första barn som även har visat sig vara en pojke.

– Det är iallafall vad barnmorskan säger, men vi får se, säger hon och skrattar.

Bebisen är beräknad att komma den 16 september, men Rebecca Granath har redan börjat packa BB-väskan. Hon har fått tips och råd av mammagrupper på nätet, men även vänner som har barn. På hennes lista finns bland annat mjukiskläder till sig själv, en lång kofta, amningstopp, amningslinne, bröstvårtskräm, hygienartiklar som till exempel schampo och balsam, men även läppbalsam.

Vi ville ha ett babyskydd som man kan dra ut när man har tagit ut det ur bilen så att bebisen kan ligga raklång

– Jag har hört att man kan få torra läppar av lustgasen. Jag har även skrivit ner att jag inte får glömma mobilen och mobilladdare samt en liten högtalare om jag vill lyssna på musik eller en podd, säger hon.

Allt för bebisen hos Lekia - här kan du se hela babysortimentet

Rebecca Granath och hennes sambo har packat ner fyra bodys, lika många byxor, en liten mössa och en mjuk filt till bebisen. De blivande föräldrarna kommer även att ta med sig ett babyskydd som de har köpt på Lekia.

– Vi fick jättebra hjälp av personalen på Lekia. Vi berättade vad vi var ute efter och de förklarade skillnaden på de olika märkena. Vi ville ha ett babyskydd som man kan dra ut när man har tagit ut det ur bilen så att bebisen kan ligga raklång, säger hon.

Rebecca med sina hundar Harry och Lumi.

De ville dessutom ha ett babyskydd som de kan snurra på för att enklare kunna lyfta ut det ur bilen. Rebecca Granath berättar att de även ville ha en bas som passar både ett babyskydd och en bilbarnstol.

Kontaktinformation och öppettider för Lekia i Gävle – se här

– Personalen var så hjälpsamma. De följde med ut till bilen och visade hur allt fungerar med basen och ISOFIX-fästena. Istället för förankring med bilens ordinarie bälten hakar man fast bilbarnstolen i bilens ISOFIX-fästen, säger hon.

Valet föll till slut på en Cybex Z I-Size. De köpte även ett babygym och snuttefiltar till bebisen.

– Jag brukar köpa presenter till mina syskonbarn på Lekia och jag har alltid fått bra bemötande. De kommer att vara mitt förstahandsval när vi ska köpa saker till vårt barn i framtiden. Vi kommer bland annat att köpa en bärsjal, bärsele och lite annat smått och gott lite senare i höst, säger Rebecca Granath.

Handla dina varor hemma i soffan och hämta dem i butiken utan att stå i kö, eller få dem levererade till din bil på parkeringen - läs mer här

Packa BB-väska – här är Rebeccas tips:

Mobil och mobilladdare

Toalettsaker som till exempel tandborste, tandkräm och schampo

Bröstvårtskräm: Här är en populär variant från Medela

Amningslinne/amningstopp: Här är en sömlös amnings-BH från Medela

Tofflor

Mjuka kläder till dig och bebisen

Mjuk filt: Se till exempel denna mjuka i bambu

Liten mössa

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Lekia och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan