Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Femling och Högberg gör upp med eliten inför OS – vi sänder live från SM: "Otroligt stort"

Till helgen är det dags för några av de bästa skidskyttarna att göra upp på rullskidor i Sollefteå.
Nu står det klart att vi livesänder den fullmatade rullskidskyttefesten.
– De svenska skidskyttestjärnorna engagerar verkligen, säger Mattias Wallström livesportansvarig på Bonnier News Local.

Text

Peppe Femling och Bettan Högberg är två av åkarna som jagar SM-medaljer i Sollefteå till helgen – en tävling som sänds live av oss.

Bild: Sanna Svanebo

Annons

Till helgen är det dags för rullskidskytte-SM på Hallstaberget i Sollefteå. En tävling Sporten kommer att bevaka på nära håll. Och den som inte kan se dramatiken på plats har möjlighet att uppleva den genom vår livesändning. Detta är en del av en större satsning på livesänd skidskytte under säsongen, som alltså börjar med rullskidskytte-SM i Sollefteå.

De svenska världsstjärnorna är på plats i form av bland andra Hanna Öberg, Stina Nilsson, Martin Pounsiluoma och Sebastian Samuelsson. Bland utmanarna finns även Bettan Högberg från Jädraås, och Peppe Femling från Valbo.

Sedan tidigare har Sollefteåklubbens I21-ordförandee Hans Nauclér sagt att han hoppas på en tv-sändningen av tävlingen, och så blir det.

Annons

– Självklart är vi glada över att vi fått det här uppdraget att arrangera SM. Det är ett kvitto på att förbundet har ett gott öga till oss som arrangörer, sa klubbens ordförande, Hans Nauclér i en tidigare intervju.

Annons

Elisabeth "Bettan" Högberg jagar medaljer på SM i Sollefteå.

Bild: Sanna Svanebo

Peppe Femling.

Till vintern väntar OS i Peking, med anledning av detta ses skidskytte-SM på rullskidor som ett avstamp med OS i sikte. Resultaten från tävlingarna i Sollefteå kommer att ha betydelse när landslagsledningen senare under säsongen tar ut lagen till världscupen och Ibu-cupen.

– De svenska skidskyttestjärnorna engagerar verkligen svenska folket och intresset att både läsa om dem och se dem är otroligt stort. Därför känns det superhäftigt att vi kan sända tävlingen, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Sändningstiderna i Sollefteå:

Fredag - sändningsstart 15.15 

Rullskidor, ej skidskytte. Två tävlingsklasser, herrar och damer senior. Avslutas omkring 17.00 med segerintervjuer.

Lördag - sändningsstart 08.15 

Första start 08:30, därefter nya tävlingsklasser kontinuerligt. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:30, 10:40, 12:00, 13:30 & 15:00. Efter varje tävlingsklass genomförs segerintervjuer.

Annons

Annons

Söndag – sändningsstart 08.15

Första start 08:30 därefter nya tävlingsklasser med jämna mellanrum. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:50, 11:30, 13:10 & 14:55. Efter varje tävlingsklass är klar genomförs segerintervjuer.

SM i rullskidskytte sänds live här, fredag – söndag.

Så gör du för att se livesändningarna:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Sändningarna ingår i din prenumeration!

Genom att logga in på vår sajt får du tillgång till alla våra livesändningar och plusmärkta artiklar.

Vill du bli prenumerant hos Arbetarbladet, blir du det här.

Vill du bli prenumerant hos GD, blir du det här.

OS-hoppet Hanna Öberg tävlar på SM i Sollefteå under helgen – en tävling som sänds live av oss.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan