Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vi är kristna och socialdemokrater!

I år är det kyrkoval den 6-19 september. Som vanligt fylls debatt- och insändarsidor av inlägg som främst handlar om att vi som socialdemokrater inte borde få ställa upp i kyrkovalet eftersom vi också är ett politiskt parti i de allmänna valen.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Att vara kristen är något mer än bara en åsikt, på samma sätt är det att vara socialdemokrat."

Bild: TT

Annons

Vi blir sällan för att inte säga aldrig kritiserade för de sakfrågor som vi vill driva för att utveckla kyrkan utan just för att vi är både kristna och socialdemokrater.

Att vara kristen är något mer än bara en åsikt, på samma sätt är det att vara socialdemokrat. Det handlar om grundläggande värderingar och synsätt som vi menar går utmärkt att förena. Men såväl ledarskribenter som kandidater från andra nomineringsgrupper ber oss att sluta vara socialdemokrater när vi engagerar oss i kyrkan. Vi menar att det inte fungerar, lika lite som det fungerar för oss att sluta vara kristna när vi engagerar oss i den allmänna politiktiken i kommunen, regionen eller riksdagen. Vi är kristna och socialdemokrater och för oss är det inte några problem att vara både och.

Annons

Annons

Vi tar mer än gärna emot kritik för de sakfrågor som vi vill driva i kyrkan. Vi tror på en öppen demokratisk kyrka där alla ska känna sig välkomna. En kyrka där hetro- såväl som homosexuella par kan gifta sig och döpa sina barn. En kyrka där alla kan delta i barn- och ungdomsverksamhet oberoende av föräldrarnas inkomst, genom avgiftsfri verksamhet. Vi vill att det kulturarv som kyrkan förvaltar ska tas om hand på ett bra sätt och finnas kvar under lång tid för kommande generationer. Vi vill att kyrkan ska vara en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Om du vill ha den kyrka som vi brinner för, lägg då din röst på någon av oss, Kristna och Socialdemokrater!

Roberth Krantz, Marie Rogsberg, David Berggren, Lena Ålander, Lars Öberg, Sara Astner, Matilda Sundquist Boox, Peter Bergström, Eva Älander, Sanna Backeskog

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy