Annons

Annons

Insändare
Insändare: Hela laddinfrastrukturen i Gävle ses nu över

Funderar på att köpa elbil, hyr lägenhet hos Gavlegårdarna och undrar hur dom tänkt sig med laddstolpar?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gavlegårdarna svarar angående elbilar.

Bild: TT

Annons

I dag får vi bara parkera på vår hyrda p-plats och där finns det bara el 30 minuter. Köra upp bilen till bostaden för att ladda med kabel från den är inte tillåtet när det gäller batteriet.

Hur har ni tänkt lösa detta?

Lena

Svar direkt:

Hej!

Vad roligt att du funderar på att köpa elbil. Laddstolpar är en aktuell och viktig fråga, inte bara för Gavlegårdarna utan för hela Gävle. Just därför har Gavlegårdarna med extern hjälp tagit fram en rapport som visar vilka förutsättningar som finns för att erbjuda laddning till våra hyresgäster, inte minst rent tekniskt. För att få till en bra lösning visar utredningen tydligt på ett behov av samverkan mellan kommunens olika aktörer. Under hösten initierades därför ett samarbete mellan initiativtagarna Gävle kommun och Gavlegårdarna, Gävle Energi, Gävle parkeringsservice samt Gavlefastigheter.

Annons

Precis som du nämner är det inte tillåtet att ladda elbil i vanligt eluttag, varken via elstolpe på parkeringsplats eller vid din bostad. Det kan innebära allvarliga säkerhetsproblem då vanliga eluttag och kablar inte är dimensionerade för hög belastning under lång tid.

Annons

Just nu är du hänvisad att använda offentliga laddstolpar som finns runt om i Gävle, bland annat vid mackar, serviceställen, Fjärran Höjderbadet, Slottstorget, Konserthuset och Gavlerinken. Men i det pågående samarbetet ser vi självklart över tänkbara lösningar för framtiden – bland annat för Gavlegårdarnas hyresgäster.

Frågan har därmed växt från enstaka laddstolpar för några få intresserade, till att hela laddinfrastrukturen i Gävle nu ses över. Det här kommer så klart att ta lite längre tid, men förhoppningsvis blir slutresultatet bättre för såväl våra hyresgäster som Gävles övriga invånare.

Alexandra Bankander

Projektledare Hållbarhet och kommunikatör, Gavlegårdarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy