Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Köpte vingar för pengarna – utveckla vården istället

Region Gävleborg som styrs av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centern och Vänsterpartiet har genomfört en mycket märklig satsning på vindkraftverk i Kalmar.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Det känns så tråkigt att Region Gävleborg genomför projekt som är så långt från sina medborgare så de inte ens ser dem."

Bild: Arkivbild

Annons

Man kan ju förstå om Regionen sysslar med regionala satsningar i vår region men man öppnade ett regionkontor i Stockholm och köpte vindkraftverk i Kalmar. Detta är några exempel på satsningar som visat sig inte vara så bra.

Sjukvårdspartiet Gävleborg (SvG) var emot dessa satsningar då vi anser att sjukvårdens utveckling hade varit viktigare att satsa på. Stockholmskontoret stängde man efter några år.

Annons

Annons

Vindkraftverken har kantats av problem med teknik och med stor påverkan på djurlivet i Kalmar. Det känns så tråkigt att Region Gävleborg genomför projekt som är så långt från sina medborgare så de inte ens ser dem.

SvG ser hellre att man säljer dessa vindkraftverk och låter de som kan detta med energiproduktion sköta detta.

Det är lika dumt som om vi skulle köpa vattenkraftverk i Luleå för att bidra till bra elproduktion.

Samtidigt har Region Gävleborg svårt att rekrytera vårdpersonal, det hade kanske varit bättre att satsa dessa pengar i utvecklingsarbete för sin vårdpersonal.

SvG vill därför sälja dessa vindkraftverk och vrida fokus till region Gävleborgs huvudområde som är just sjukvården.

Sjukvårdspartiet Gävleborgs styrelse

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy