Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Så lite är en kvinna värd i samhällets ögon

Jag läser jag i GD att en våldtäktsman har fått sitt straff sänkt från sex år till två år och tre månader, och dessutom sänkt skadestånd.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"När ska politiker ta tag i problemet?!"

Bild: TT

Annons

Han har våldtagit två kvinnor vid olika tillfällen. Kvinnorna träffade han på pizzerior där han har drogat dem med ett berusningsmedel som man andas in genom näsan.

Med berått mod har han alltså våldtagit två kvinnor. Två år och tre månader det är vad rätten tycker är ett lagom straff! Ett år och en och en halv månad för varje kvinna! Skadeståndet sänktes 115 000 kr. Om det är den summan var för respektive kvinna eller tillsammans vet jag inte. Jag hoppas åtminstone att det är 115 000 kr var. Även det tycker jag är för låg summa i skadestånd. I synnerhet om man jämför de 840 000 kr som en annan våldtäktsmän fick när han satt inne för länge. Han hade bland annat våldtagit och torterad en kvinna i 17 timmar.

Annons

Annons

Det här visar vilken syn rättssamhälle har på kvinnor respektive män. Så lite är en kvinna värd i samhällets ögon. När ska politiker ta tag i problemet?! Det räcker inte att säga att det är förfärligt. Något måste göras nu!

Ge mig tro på det svenska samhället igen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy