Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Gävleborg behöver ett nytt ledarskap

Gävleborgs län ligger inte i topp när det gäller sysselsättning och näringslivsfrågor. År efter år visar olika mätningar att länet har en lång väg att vandra för att bli ett verkligt framgångsrikt län – ett län som ligger i framkant när det gäller att attrahera investerare och företag.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Maria Molin (M) kandiderar till regionfullmäktige.

Bild: Arkivbild

Annons

Det är jobben som skapar vår välfärd. Det är jobben som skapar skatteintäkter till vår offentliga sektor – till vård, skola och omsorg.

Hög sysselsättning och låg arbetslöshet visar ett det är ett bra företagsklimat. Men så är det inte i vårt län. Det krävs ett gott politiskt ledarskap för att vända utvecklingen. Ett ledarskap som förstår företagens villkor. Ett ledarskap som även lyssnar på företagare och som arbetar aktivt för att underlätta företagandet. Ett ledarskap som lockar investerare till länet, genom att förstå vad som krävs av ett län för att bli attraktivt för investeringar.

Annons

Annons

I dag är det särskilt viktigt, när det kommer att ske en enorm grön omställning till klimatsmart produktion. Miljarder kronor kommer att investeras och vårt län behöver ha en tydlig plan för hur vi ska få vara med och ta del av dessa investeringar. Vi vill att det ska investeras mer i vårt läns företag och att nya företag ska skapas. Vi vill absolut var med i den gröna omställningen och se till att vi får ta del av kommande investeringar.

En grön omställning kommer att ställa krav på ny kompetens och det i sin tur kräver att det finns rätt utbildningar. Kompetens är redan i dag en flaskhals för utveckling och nyskapande, för nya jobb och ökad sysselsättning. Det ska finnas utbildningar som är anpassade efter vad företagen efterfrågar och samhällsutvecklingen behöver.

Digitalisering i vid bemärkelse är jobbskapande. Vårt ledarskap vill skapa förutsättningar för en stark digital utveckling. Pandemin visar, bland annat genom arbete hemifrån, hur väsentlig digitalisering är och hur genomgripande den kan vara för alla. Digitalisering skapar nya arbetsplatser och binder ihop arbete från olika platser. Det kan skapa än mer jobb och öka sysselsättningen i regioner som förstår dess betydelse.

Samhällen förändras snabbt. Förändring pågår här och nu. Grön omställning sker nu. Digitalisering sker nu. Därför måste Gävleborg ha ett ledarskap som tar tag i det som sker här och nu – för morgondagen. Ett ledarskap som är engagerat, tydligt och målinriktat för jobb och sysselsättning. Det kan vi erbjuda!

Maria Molin (M)

kandiderar till regionfullmäktige

Åsa Äng Eriksson (M)

kandiderar till riksdagen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy