Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vart tog trafiksäkerheten vägen?

Det är märkligt hur mopedbilar tillåtits utan eftertanke. Finns det korruption inom myndighet och riksdag?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Förr skulle man väga in trafiksäkerhet först, numer är den mindre viktig."

Bild: Arkivbild

Annons

I åratal har trafiksäkerheten gått först och körkort varit det avgörande för att få framföra fordon på väg ensam. Nu får ungdomar plötsligt köra bilar som går i vanlig trafik, har sämre säkerhet, inte behöver besiktigas eller ha vinterdäck, lätt kan köras för fort och lura polisen med, har sämre avgasrening... Det finns mer!

Och: varför ska man vänja 15-åringar vid att köra fossilbilar när hela samhället går mot utsläppsfria bilar? Mopedbilar som högst får köra 45 km/h skulle passa utmärkt med eldrift när de inte får gå så fort.

Förr skulle man väga in trafiksäkerhet först, numer är den mindre viktig. Det gäller mopedbilar och det gäller elsparkcyklar i storstäderna. Nu gäller: vi kör, och ser vad som händer!

Jag undrar: är detta exempel på framgångsrikt beställningsarbete mot myndigheter och riksdag. Hur smygs sådana här beslut fram?

Annons

Utvecklingen om att tillåta allt är heltokig. Sätt upp samma trafiksäkerhetskrav på nya färdmedel som på "gamla"!

Hur fattas besluten?

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy