Annons

Annons

Insändare
Insändare: Sluta skrämma barn om klimatet

Svar till Omvända förhållanden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Att ta ifrån barn och unga deras framtidstro och bygga in skuld i det är bland det gräsligaste man kan göra."

Bild: Arkivbild

Annons

Det finns ett teoretiskt resonemang om att om att havsnivåerna ska stiga flera meter för att vi syndar och släpper ut koldioxid, men i verkligheten händer det inte. Om din tro var sann skulle haven ha stigit snabbare och snabbare under 1900-talet och fram till i dag i takt med att vi släppte ut allt mer koldioxid, men det har inte hänt visar mätningar av havsnivåer som görs världen över. Det finns väldigt bra statistik på det.

Var och en har ju rätt till sin tro men jag förstår inte hur du kan blunda för mätningar som görs på riktigt i verkligheten. Den stora katastrofen som ska drabba oss alla, den finns i människans psyke och finns i Bibeln och folk är mottagliga för den sortens varningar, men vi måste sluta skrämma barn med de där dumheterna.

Att ta ifrån barn och unga deras framtidstro och bygga in skuld i det är bland det gräsligaste man kan göra. Det som gäller är mätningar i verkligheten, punkt slut. Koldioxid är livets gas, nödvändig för fotosyntesen och allt liv på jorden.

Annons

Glurplådan

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy