Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ungdomar som växer upp nu är mycket mer pålästa

Hade inte det svenska Miljöpartiet intagit en så pass militant ställning som de gjort hade chansen varit stor att de haft ungefär lika stort inflytande som det tyska Miljöpartiet. Det vill säga konkurrerat om statsministerposten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi måste vara rädd om vår natur."

Bild: TT

Annons

Istället inriktar de sig på befolkningstäta områden och vänder landsbygden ryggen eller straffar ut landsdelen helt och hållet med sina propåer. Jag vill rekommendera de ledande miljöpartisterna att ta en biltur utefter riksväg 45 med en elbil ända upp till Karesuando. Utefter denna sträcka kan ni skåda cirka 60 procent av Sveriges yta med ödegårdar, igenväxta åkrar, rasade ladugårdar, nedlagda serviceanläggningar, praktiskt taget inget finns kvar förutom pensionärer som fortfarande kan sköta sig själva.

Min rekommendation är att Centerpartiet, Miljöpartiet och om det finns något Landsbygdsparti slås ihop till ett enda stort parti.

Jag tror tiden är mogen. De ungdomar som växer upp nu är mycket mer påläst och insatt i miljö och andra livsbetingelser än för femtio år sedan. De har upptäckt att livet inte varar för evigt och vi måste vara rädd om vår natur. Det finns en chans att återbefolka ödeområden med den nya tekniken som heter internet.

Annons

Med det ena kommer det andra

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy