Annons

Annons

Insändare
Insändare: Är det inte dags att uppdatera högskolans hemsida?

Jag besökte Högskolan i Gävle för att förevisa lokalerna för en student, då campusundervisning kan komma igång andra hälften av terminen. Det visade sig att samtliga entréer var låsta, men tillgängliga för lärare och studenter med kort och kod. Även biblioteket var oåtkomligt om man saknade dessa attribut, även om man har konto.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Högskolan i Gävle.

Bild: Arkivbild

Annons

Väl hemkommen gick jag in på HiG:s hemsida och konstaterade att under information till studenter om vad som gäller Covid-19, så pågår endast distansundervisning nu, men från 7 november påbörjas campusundervisning enligt ett rektorsbeslut 3 juli, publicerat den 6 juli. Denna information ligger i dag 15 september ute på HiG:s hemsida. Det finns även hänvisning till information från Folkhälsomyndigheten, denna information är dock från 1 juli. HiG informerar vidare om att entréer även efter den 7 november kommer att vara låsta, förutom för studenter och lärare och detta beslut ska gälla fram till den 17 januari 2022.

Man kan ju fråga sig om inte högskolans ledning tagit del av Folkhälsomyndighetens förslag och regeringens beslut om att öppna upp för publika verksamheter från den 29 september. Det kan ju knappast finnas anledning att ha kvar restriktioner vid högskolan avseende tillgänglighet som är betydligt stramare jämfört all annan offentlig verksamhet som öppnas upp från den 29 september. Eller är HiG bara sent ute med nya beslut?

Annons

Annons

Rolf Jonsson

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy