Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Dessa cyklar är verkligen inga leksaker

Svar till "Idioter överallt"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Tack för att någon fler än jag vill förbjuda elsparkcyklar!"

Bild: TT

Annons

Tack för att någon fler än jag vill förbjuda elsparkcyklar!

Håller med om att Åke Malmgren själv kan kampanja för att totalförbjuda alkohol. När man ser bilden på en elsparkcykel med en vuxen person i dagens insändare är det svårt att förstå hur mannen jag nämnde i min insändare kunde få plats med sin dotter(?) framför sig.

Råkade för en kort tid sedan också få se en flicka i 11-12-årsåldern komma susande på en elsparkcykel sicksack på Drottninggatan från Stadsträdgården i riktning mot Stortorget. Hon försökte till och med sätta sig på huk och körde rakt emot en Postnordbil som höll till höger på cykelbanan och som fick tvärstanna. Dessa cyklar är verkligen inga leksaker.

Annons

Annons

I Köpenhamn har man med framgång infört totalförbud mot dem i centrum, där många människor befinner sig. Så borde det också vara i Gävle, där det är tillräckligt riskfyllt med vanliga cyklar som körs på gångbanor, ett steg åt sidan och man riskerar att bli påkörd.

Finns överhuvudtaget några regler för användande av elsparkcyklar? Något måste göras, för dessa kommer att öka i antal och ställa till med ännu fler problem. Kanske skulle en del behöva promenera istället.

Fortfarande upprörd

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy