Annons

Annons

Insändare
Insändare: Gävle – en kommun med klimathybris!

Sverige är ett land som står för cirka en promille av världens koldioxidutsläpp och absorberar lika mycket i våra skogar och är därmed koldioxidneutralt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Helst ska alla cykla i fortsättningen.

Bild: Arkivbild

Annons

Gävle kommun står för mindre än en hundradel av den promillen och ska nu ”rädda världen” genom att försvåra för kommunens invånare att ta sig fram i kommunen och att parkera bilen. 

Det är oklokt att skapa obekväma bilköer som ger större utsläpp av avgaser och som försvårar arbetspendling. Helst ska alla cykla i fortsättningen. Dessutom vill vissa politiker förstöra miljön i  Gävlebukten med vindkraftverk som bara ger el om det blåser. Med kärnkraften under avveckling måste vi elda våra oljekraftverk eller importera koleldad el från Baltikum med ökade koldioxidutsläpp som följd.

Att satsa pengar på åtgärder som inte ens i teorin ger effekt på det man säger sig vilja uppnå är oklokt. Professor Björn Lomborg har räknat på EU:s klimatsatsning, 5000 miljarder euro, som då teoretiskt skulle minska temperaturen med 0,04 grader. Är det märkbart och klokt? Vem får pengarna? Det enda man vet är att det är vi som får betala.

Annons

Klimatintresserad miljövän

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy