Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det egna ansvaret glöms gärna bort

Svar till: insändaren: "Va, är det över nu?"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Människor är pandemitrötta.

Bild: TT

Annons

Vad har de som inte tagit sprutan i ditt påstående vunnit menar du? Hur många fler har en ovaccinerad smittat i jämförelse med en vaccinerad som fortfarande kan sprida smittan och bli smittad och som dessutom fått för sig att de är immuna och kan röra sig normalt i samhället igen? Handlar det om vinna eller förlora? Eller handlar det om sunt förnuft utifrån vad som presenteras och ej kan garanteras med vaccinet, men som ändå ska få bort covid från jordens yta?

Ni som tror att vaccinet är svar på allt, att ni efter sprutan kan leva som innan pandemin och sitta och beskylla andra människor för ansvaret till att smittan fortsätter spridas på grund av att de nekat vaccin, är antagligen de största smittospridarna. De som inte vill ha vaccinet av olika anledningar fortsätter skydda sig själva och sina närmaste med att vara hemma vid symptom, undvika människor, folksamlingar och affärer, tvättar händerna och lever lika isolerat nu som i början av pandemin, medan väldigt många vaccinerade är som ett gäng kossor utsläppta på grönbete och beter sig som att de är helt immuna efter sprutan.

Annons

Annons

Det märks ju och är väldigt uppenbart vilken misstolkad information ledarna i landet har förmedlat och fortfarande förmedlar, och jag har full förståelse för att människor är pandemitrötta och hör det dom vill höra och uppfattar endast det som låter bäst. Men jag har noll förståelse för hur det egna ansvaret gärna glöms bort i skuggan av att peka fingret åt nån annan.

Jj

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy