Annons

Annons

Insändare
Insändare: Sälj det ni inte har användning av

Kommentar till Roberth Krantz (S) Ordförande i kyrkorådet Gävle församling.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det är konstigt att en sådan institution som Svenska kyrkan ska behöva ha ekonomiska problem."

Bild: Arkivbild

Annons

Det är konstigt att en sådan institution som Svenska kyrkan ska behöva ha ekonomiska problem. Det är hög tid nu att kyrkan slutar leka kurragömma i sina kyrkokatakomber. Kyrkan har ju nästan hela kedjan från dop, konfirmation, ungdomsläger, vigslar, gudstjänster, mässor, begravningar med mera. Förutom detta ett stort skogsinnehav.

Det som kommer fram i media är att fastighetsbeståndet tynger verksamheten. Men sälj då ut det ni inte har användning av. Att kyrkan skildes från staten märks faktiskt inte med dessa onödiga kyrkoval och politikers mystiska inflytande. Nej, lås upp och kasta bojorna och ta nu tag i styrpulpeten och visa vad ni kan. Bli lite mer modern, visa er mer i sociala medier, TV, publika platser exempelvis, så vänder medlemstappet när unga och medelålders förstår vad som finns där bakom de tjocka väggarna.

Annons

Varför inte ta ett grepp om hela kedjan, även själva begravningsbyrån för där verkar det inte finnas någon hejd på vad det får kosta när någon ska begravas. Sänk avgiften på medlemsavgiften, många hoppar av på grund av just denna, inte för att de tvivlar på det kristna budskapet. För mig förefaller det omöjligt att misslyckas med uppdraget.

Annons

Undrar vad han däruppe tänker?

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy