Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vi vill bestämma över vår egen skog

Bevarande av naturskogar. Miljöpartiet, naturvänner och alla naturföreningar, övriga organisationer av alla de slag vill behålla fjällnära skogar.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

De vill även behålla gammelskogen över hela riket. Skog som gått i generationer i kanske hundratals år. För oss som äger denna och fjällnära skogar vill ju inte ha myndigheter som talar om vad vi får göra och slår oss på fingrarna om vi rör vår egen skog. Nu har det gått så långt att det tydligen inte finns någon återvändo.

Naturvårdsverket, Skogsstyrelsen och alla skogsbolag har utbildade experter som kan taxera skog. Det måste ju gå att hitta en matematisk formel som även den private skogsägaren kan acceptera om skogen sparas för all framtid. Det får inte bli en förlustaffär för den enskilde. Går det att lösa detta behöver inte denna fråga bli ett så stort problem.

Bara inte det blir rigorösa bestämmelser som inskränker på allemansrätten, friluftslivet och jakt och fiske. Bara avverkningsförbud.

Annons

Åsa Nisse och Klabbvarpan

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy