Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om vaccin, djur, röstning med mera

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Folkomröstning om Kulturhuset? Foto: Gävle kommun

Bild: Privat

Annons

Vad ska ni göra för uppnå era mål till 2035? De styrande partierna går ut med en miljöförklaring att de ska göra Gävle den smarta miljöstaden till 2035, men de har ingen förklaring hur det ska gå till. Deras kompetens genomsyras av östra Näringen, då blir frågan, ska de som är oskyldiga för dessa kompetensbrister betala för de skador regnvädret ställde till.

BT

Vad är meningen med ett intyg om att man tagit vaccin egentligen? Det ska visas upp vid utlandssemester, någon gav som förslag att man ska kunna uppvisa ett sådant på restauranger och krogar/barer för att få komma in. Men varför? Vaccinet gör oss inte immuna och endast de som är vaccinerade är ju uppenbarligen också dom som kommer strunta i försiktighet när det kommer till folksamlingar och avstånd etcetera. Det är ju dom som vill kunna gå ut och leva som vanligt. Bra ansvarstagande

Annons

Jj

Sluta dalta länsstyrelsen. Nu räcker det, läste i GD om en man i Ockelbo kommun som nu får kritik för sin djurhållning! Vad förbannad jag blir, efter andra (helst första) kontrollen så skulle han ha blivit av med sina djur och djurförbud. Det måste bli ett slut på detta fega tillvägagångssätt som länsstyrelsen har, hur illa tror ni inte djur far mellan era besök? Och till alla som inte kan respektera djur och ge dom ett lyckligt liv, vill jag bara önska all olycka.

Annons

Karin

Folkinitiativ sedan kommunal folkomröstning, för stopp av Kulturhuset. För att genomföra ett folkinitiativ och därefter omröstning behövs tio procent av befolkningens gillande. Detta står i kommunallagen. För Gävles del skulle det behövas lite mer än tiotusen namnunderskrifter. Inte en omöjlighet och väl värt att starta för den hundratals miljoner dyra, närmare miljarden som huset kommer kosta av skattebetalarens pengar.

Sunt förnuft

Som skattebetalare är jag emot nya kulturhuset. Och det skälet är dess placering. Att politikerna gör det onödigt dyrbart för rivning av en fungerande huskropp, och de onödigt dyra grundarbeten som krävs på detta ställe känns väldigt oförståndigt av dessa ekonomiskt obetänksamma politiker. En annan lösning, en annan placering, skulle nog inte bemötts med så mycket motstånd. Men kultur får tydligen kosta hur mycket som helst. Och åtgärder som gynnar vardagslivet får stå tillbaka.

Annons

lassE

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy