Annons

Annons

Insändare
Insändare: Servera havremjölk på skolmjölkens dag

Komjölk är ett allvarligt klimathot mot eleverna i Gävle. Den 29 september firas skolmjölkens dag och då uppmanar jag skolköken att servera klimatsmart havremjölk och informera om den stora klimatnyttan med att undvika komjölk och nötkött.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Olika sorters mjölk.

Bild: TT

Annons

För varje liter komjölk som produceras släpps drygt ett kilo växthusgaser ut och enligt Mat-klimat-listan från SLU släpper nötkött ut ungefär 40 gånger mer växthusgaser än bönor. Komjölk och nötkött är två sidor av samma klimatskadliga produkt eftersom 60 procent av det svenska nötköttet kommer från mjölkrasdjur. De flesta mjölkkor slaktas när de är fem år.

Elevernas framtid hänger på att klimatet räddas. Därför bör skolköken ta chansen att fira skolmjölkens dag med god havremjölk och härliga bönbiffar.

Jonas Norberg

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy