Annons

Annons

Insändare
Insändare: Tänk om det kunde ställas ut containrar för grovsopor

Det är tråkigt nog ett stort problem att folk dumpar grovsopor på återvinningsstationerna. Det kan bero på lättja eller okunskap eller att människor helt enkelt saknar möjlighet att ta sig till den stora återvinningscentralen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Varför inte ha en "Grovsopsvecka" varje vår och höst?"

Bild: TT

Annons

Att satsa mer på information på flera språk är givetvis bra, men vore det inte enklast om kommunen förslagsvis två gånger per år placerade ut en container för grovsopor vid de vanliga återvinningsstationerna? Kanske inte vid alla, men åtminstone vid de som är mest besökta, och där det oftast brukar dumpas grovsopor. Det borde inte bli dyrare än vad det nu kostar att åka runt och städa upp och sanera efter felaktiga dumpningar.

Det är säkert också många som har mindre mängder grovsopor, men som tycker det känns onödigt att åka ända till stora återvinningen med det, och istället låter det bli liggande i källare och förråd. Att placera ut containrar i folks närområden skulle nog underlätta för många.

Varför inte ha en "Grovsopsvecka" varje vår och höst? Informera i tidningar och på nätet, kanske info-blad i brevlådan, när och var grovsops-containrar kommer att placeras ut. Är säker på att problemet med dumpningar då kommer att minska resten av året.

Annons

Aarne

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy