Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Gavlegårdarnas ointresse för laddstolpar

Svar till "Hela laddinfrastrukturen i Gävle ses nu över"

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag förstår att Gavlegårdarna har mycket annat att tänka på efter översvämningen, men det var ett imponerande icke-svar som Alexandra Bankander levererade på frågan om laddstolpar för elbil. Eller ja, svaret visade ju framförallt Gavlegårdarnas fullkomliga ointresse för att underlätta för hyresgäster som önskar att köpa elbil.

"Jag har tänkt byta bil i höst och har sneglat på elbilar."

Bild: TT

Annons

Annons

Vad bekvämt att kunna skjuta frågan på framtiden med formuleringar som "behov av samverkan mellan kommunens olika aktörer" och "hela laddinfrastrukturen i Gävle nu ses över". Jag har precis som insändarskribenten Lena en "egen" stolpe för motorvärmare som kickar igång i 30 minuter. Jag har tänkt byta bil i höst och har sneglat på elbilar, men efter Gavlegårdarnas svar blev det tydligt att det är bensinbil som gäller. Stolparna står där på parkeringen i dag så el finns det uppenbarligen i närheten, men samtidigt som en privatperson i villa kan installera en laddbox till elbilen på nolltid så kan tydligen inte ett kommunalt bostadsbolag med 30 000 hyresgäster installera 2-3 laddboxar på våra parkeringar för att uppmuntra hyresgäster till inköp av elbilar istället för bensinare.

Året är 2021 och ni hänvisar era hyresgäster med elbil att åka till Fjärran Höjder och ladda bilen. Låt det sjunka in en stund. Men det är säkert bara jag och Lena som vill köpa elbil bland era 30 000 hyresgäster så varför installera "enstaka laddstolpar för några få intresserade".

Nick

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan