Annons

Annons

Annons

Annons

Chefredaktörens krönikor

Välkommen till vår nya sajt – här får du en bättre överblick

I dag möts du och alla andra läsare av ett nytt utseende på Gefle Dagblads sajt och nyhetsapp.

Annons


Gd.se blir luftigare och bättre strukturerad. Nya sajten är ett försök att komma närmare papperstidningens klassiska fördel — den som ger dig en bra överblick.

Vi gör inte om sajten av kosmetiska skäl, det finns ett större syfte med förändringen. Som chefredaktör har jag i snart två års tid brottats med problemet: Hur ska vi kunna erbjuda dig som läsare av app och sajt en tydligare översikt i det ständiga flödet av lokala nyheter, reportage, krönikor och information? Själv älskar jag papperstidningen, och dess digitala spegelbild E-tidningen, för deras överlägsna förmåga att ge en strukturerad sammanfattning och helhetssyn över det som är aktuellt. Samtidigt älskar jag sajt och app för deras likaså överlägsna fördel med snabbhet, direkthet och närhet, plus faktumet att jag ständigt har dem med mig i mobilen.

Annons

Annons

På nya sajten och i appen ger vi dig en bättre överblick än tidigare, och det ska bli lättare att hitta de nyheter som intresserar dig.

Främst märks det en bit ner på sajtens förstasida. Under toppartiklarna hittar du olika avdelningar som Sport, Kultur & Nöje, Opinion – och dessutom lyfter vi fler styrkor, till exempel extra intressanta artiklar under vinjetten “I fokus”, en egen avdelning för Näringsliv och en annan för Brynäs. Tanken är att du som läsare enkelt ska kunna ta dig genom nyhetsflödet med det allra viktigaste och mest lästa, samtidigt som du av och till kan stanna till på de avdelningar som intresserar dig allra mest. Tidigare har en hel del av våra fördjupande artiklar, intressanta reportage eller till exempel kulturkrönikor trängts undan av andra nyheter i flödet – överblicken har varit svår att skapa. Men även nu är förstås lokalnyheterna som alltid i fokus i flödet av artiklar mellan de nya specifika avdelningarna. Och intresserar dig främst en specifik kommun; Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors eller Älvkarleby, så hittar du alltid samlade nyheter om dem högst upp i den så kallade menyn under sajtens huvud.

Så här i början kommer säkert en del artiklar hamna på fel ställen och annat kommer se lite tokigt ut. Vi på redaktionen kommer att behöva en inkörningsperiod för att upptäcka en del fel och brister. Jag hoppas att du som läsare har visst överseende med detta, samtidigt som jag förstås gärna vill att du hör av dig till mig på katarina.ekspong@gd.se, eller till redaktionen på gefle.dagblad@gd.se. Sajten är inte färdigbyggd, så har du synpunkter – hör av dig!

Annons

Annons

OBS: Du kommer att behöva uppdatera din nyhetsapp för att få den senaste versionen och fortsätta få pushnotiser på de viktigaste lokala nyheterna. Glöm inte att göra det!

Fakta

Så loggar du in

På sajten behåller du samma lösenord och användarnamn som du haft tidigare. Om du glömt dina inloggningsuppgifter klickar du på Glömt lösenord under inloggningsrutan, en länk skickas sedan till din e-post. Om du inte längre har tillgång till den registrerade e-postadressen kan du istället kontakta kundservice så hjälper de dig vidare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan