Annons

Annons

Insändare
Ett skyddsplank hade varit befogat

Instämmer med Vittne 9/10

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"En osäker och farlig byggnadsställning."

Bild: Arkivbild

Annons

Som synskadad instämmer jag med ”Vittne” om att det är en osäker och farlig byggnadsställning mellan konditori Lido och Elon på Södra Kungsgatan. Ett skyddsplank, som till exempel Stadshuset hade då det renoverades hade varit befogat. Jag med flera synskadade kan då bättre följa det med den vita käppen och det blir också en säkerhet för vem som helst som går i och ur affärer, restauranter och trappuppgångar. Jag har försökt prata med arbetarna som är där om hur länge det ska pågå, men de hänvisar bara till att man ska prata engelska. Troligtvis är det invandrad arbetskraft som kommer från samma land och talar samma språk. Enligt Gävle kommun är det polisen som har tillsyn över byggen av privatutförare. Stämmer det? Har ni varit på Södra Kungsgatan och kollat?

Fredag, den 15 oktober är det Vita käppens dag som uppmärksammas över hela världen för att allmänheten ska få mer kunskap om detta hjälpmedel för synskadade. Tänk om ansvariga för bygget på Södra Kungsgatan ville resa ett skyddsplank framför denna byggställning så ni visar att ni bygger med säkerhet i fokus! Önska kan man ju alltid.

Annons

Annons

Catarina Meurling

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy