Annons

Annons

Annons

I fokus: Vindkraft

Het debatt utanför Storjungfrun när fiskarfamiljen tog politikerna till havs

Under fredagen körde fiskarfamiljen Bergman 14 politiker i en chartrad båt sju sjömil ut i havet där de planerade vindkraftparkerna Utposten 2 och Storgrundet ska uppföras. Ett sista försök att få dem stoppade.

– Jag hoppas verkligen att politikerna tar sitt förnuft till fånga nu när de fått se platserna på riktigt, säger Dennis Bergman.

Gävle kommuns Helene Börjesson (MP), Erik Holmestig (C), Jan Myléus (KD), Mikael Forsberg (SD), Helene Åkerlind (L), Mattias Eriksson Falk (SD), William Elofsson (M) och Marita Johansson (V) har olika uppfattningar om etableringarna, men det mesta pekar på att det ger klartecken att låta mark- och miljödomstolen avgöra om Storgrundet och/eller Utposten 2 kommer att uppföras. S i Gävle var enda parti som inte valde att följa med.

Bild: Anders Sundin

Annons

Resan tog sina modiga fyra och en halvtimme tur och retur med båten Hulda. På vägen ut genom Söderhamns skärgård gav fiskarna och kusinerna Magnus, Lars-Göran och Dennis Bergman sin syn på etableringarna och hur de drabbar deras fiske. Båtens första stopp var lotsstationen Rönnskär.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan