Annons

Annons

Annons

Annons

Skutskär

Covid fick Refreshments sångare att gå solo – och Elvisturnera i Skutskär

12 december gör The Refreshments en dubbelspelning på hemmaplan i Skutskärs kyrka under flaggen Elvis Christmas. Det blir första gången sedan starten 2003 som de inte turnerar med sitt eget julkoncept och det är covid som ligger bakom. Viruset ligger även till grund för att Joakim Arnell - lite under radarn - har gått solo under pandemin.

Joakim Arnell berättar att det fanns hela sex aktiva rockband på Rotskärsskolan när han gick på högstadiet där tidigt 80-tal. Det enda han känner till i dag är Blixterz, där en medlem är från Skutskär. "Det har varit mycket gammal rock i Älvkarleby och Skutskär" konstaterar Arnell som var omkring 17 år då han bildade gruppen Mr Jones Band, en slags föregångare till The Refreshments.

Bild: Nils Palmeby

Annons

The Refreshments gjorde sin julturné Rock 'n' roll x-mas första gången 2003 och sedan hela vägen fram till 2019. Det skulle även bli en 2020 med det årets nya platta "Christmas cheer" i fokus, men corona-pandemin satte stopp. Lägligt nog hörde Stefan Brunzell och Peter Strandberg som driver konceptet Elvis christmas av sig i år. De nio tidigare åren har turnén varit intimt förknippad med Elvis-tolkaren Henrik Åberg. Han har dock lämnat konceptet för att turnera med sin egna: A christmas with Elvis and friends där kollegan Jerry "Lee" Carlson gästar i år. De spelar för övrigt på Gävle teater 1 december och Järbo folkets hus dagen efter. The Refreshments har alltså tagit Åbergs plats, dock har gruppen förhandlat så att den får spela 50 procent av sitt eget julmaterial och resterande Elvis-låtar, till skillnad från tidigare då det varit enkom Elvis.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan