Annons

Annons

Annons

Örta

Sandvikenaktuella Hellacopters-Nicke om sin Gävlekusin Ove Molin: "Lekte när vi var små"

The Hellacopters är aktuella med första plattan på evigheter och frontar 18 december det nya konceptet Royal rock fest – som är Gävlebon Patrick Fredrikssons idé.

Göransson arena blir en av två orter som får besök av endagsfestivalen vilken frontmannen Nicke Andersson konstaterar är helt unik 2021 med sitt raka rock-koncept.

Text

En gammal bild på Hellacopters som visar sättningen som den var då: Robert Eriksson, trummor, Robert "Strängen" Dahlqvist (gick bort 2017), gitarr, Anders Lindström, klaviatur, Nicke Andersson, sång och gitarr samt Kenny Håkansson, bas (som har hoppat av). Efter detta har Dregen återvänt på gitarr och Dolph de Borst från Nya Zeeland tagit över basen. Dokumentären "I'm in the band - storyn om The Hellacopters" släpptes i januari 2021 och finns att se på SVT Play. Bild: Johan Bååth.

Annons

Royal rock fest arrangeras av Luger, som i sin tur är en del av Live nation. Bakom Luger står som bekant Patrick "Putte" Fredriksson, som är Gävlebo och tidigare i år även var föreslagen som styrelseledamot i Brynäs IF.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan