Annons

Annons

Annons

Klappakuten 2021

Hurra – det blir Klappakuten i år igen!

Efter förra årets uppehåll på grund av pandemin är Klappakuten tillbaka. Den 2 december är vi på plats på Flanör och samlar in julklappar åt behövande barn i Gävle.

Text: 

Såhär såg det ut 2019 när Matakutens Lasse Wennman åkte runt och agerade jultomte i Gävle.

Bild: Anne Sjödin

Annons

I fjol gick det bara att swisha in sitt bidrag, och vi fick in drygt 100 000 kronor som Matakuten åkte runt och delade ut till behövande familjer i Gävle. I år går det återigen att också lämna klappar.

Den andra december finns GD på plats i Flanör hela dagen och tar emot gåvor från er läsare. Kändisar som skådisen Amanda Jansson från "Tunna blå linjen" och Lars-Åke Wilhelmsson finns på plats och slår in paket.

Annons

Annons

Framåt kvällskvisten blir det också livesändning från platsen, som leds av Gefle Dagblads Patricia Ståhl. Vi jobbar fortfarande på gäster till den, men lokala idrottsprofiler deltar som vanligt och Vasaskolans kvinnliga gymnasieförening Runa står för musikunderhållning.

2021 blir det sjätte året i rad som Klappakuten genomförs. Gefle Dagblad arrangerar alltihop tillsammans med samarbetspartnern Matakuten. Därutöver deltar också en rad sponsorer som exempelvis Basket brigade. Därför får de behövande familjerna inte bara klappar till barnen utan också en kasse julmat. Även andra aktörer är med och stöttar och hjälper till på olika sätt.

– Det känns bra att göra det här igen. En normalisering, som visar att samhället är på väg tillbaka efter pandemin. Och många Gävlebor tycker att det här är en bra grej, säger Lasse Wennman på Matakuten.

Gefle Dagblads chefredaktör Katarina Ekspong ser det som en av tidningens uppgifter att bidra i lokalsamhället.

– Klappakuten är därför ett arrangemang jag är stolt över att Gefle Dagblad startat och tagit initiativ till. Eftersom behovet finns kvar, vill vi givetvis fortsätta att samla in julklappar till barnfamiljer. Den 2 december finns vi därför på plats i gallerian och tar emot och slår in paket, säger Katarina Ekspong, chefredaktör på Gefle Dagblad.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan