Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext
Harnäs Skutskär tog hem simmarnas 5-klubbstävling

Glädjen och volymen var på topp när Gästriklands yngsta tävlingssimmare i lördags fick chansen att tävla med och mot varandra i årets sista 5-klubbstävling.

Detta är en läsartext.

Glada simmare från Harnäs Skutskär Simsällskap efter vinsten i 5-klubbstävling 2021. Foto: Privat

Annons

Årets serie halverades på grund av pandemin, med inställda tävlingar i våras, men efter sommaren hanns två deltävlingar med och klubbtävlingen avgjordes nu på Fjärran Höjderbadet.

Knappt 100 simmare från Harnäs Skutskär Simsällskap (HSS), Gävle Simsällskap (GSS) och Sandvikens Sim- och Hoppklubb (SSHK) har i höst hunnit tävla i simsätten bröstsim, ryggsim och frisim (crawl). Det finns i tävlingen chanser att nå uppsatta kvaltider för att sedan tävla i nästa nivå, Gästrikeserien. Det har många simmare gjort under hösten och det syns att de tränat flitigt trots bristen på tävlingar.

Annons

Annons

Simmarna i HSS har varit flest och de har också simmat in flest poäng till klubben i var och en av de båda deltävlingarna. Således vann man för sjätte året i rad den spännande klubbtävlingen. Totalt simmade HSS hem 927 poäng medan SSHK tog 453 på andra platsen och GSS 116 poäng på tredje plats.

5-klubbssimmarna startar upp en ny spännande omgång i februari 2022. De som kvalat in till Gästrikeserien hinner simma även 28 november på hemmaplan i den seriens sista tävling för året.

Läsartext/Sara Horn

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy