Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext
Harnäs Skutskär tog hem simmarnas 5-klubbstävling

Glädjen och volymen var på topp när Gästriklands yngsta tävlingssimmare i lördags fick chansen att tävla med och mot varandra i årets sista 5-klubbstävling.

Detta är en läsartext.

Årets serie halverades på grund av pandemin, med inställda tävlingar i våras, men efter sommaren hanns två deltävlingar med och klubbtävlingen avgjordes nu på Fjärran Höjderbadet.

Knappt 100 simmare från Harnäs Skutskär Simsällskap (HSS), Gävle Simsällskap (GSS) och Sandvikens Sim- och Hoppklubb (SSHK) har i höst hunnit tävla i simsätten bröstsim, ryggsim och frisim (crawl). Det finns i tävlingen chanser att nå uppsatta kvaltider för att sedan tävla i nästa nivå, Gästrikeserien. Det har många simmare gjort under hösten och det syns att de tränat flitigt trots bristen på tävlingar.

Annons

Annons

Simmarna i HSS har varit flest och de har också simmat in flest poäng till klubben i var och en av de båda deltävlingarna. Således vann man för sjätte året i rad den spännande klubbtävlingen. Totalt simmade HSS hem 927 poäng medan SSHK tog 453 på andra platsen och GSS 116 poäng på tredje plats.

5-klubbssimmarna startar upp en ny spännande omgång i februari 2022. De som kvalat in till Gästrikeserien hinner simma även 28 november på hemmaplan i den seriens sista tävling för året.

Läsartext/Sara Horn

Glada simmare från Harnäs Skutskär Simsällskap efter vinsten i 5-klubbstävling 2021. Foto: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan