Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Insändare
De tävlande borde visat respekt för gällande trafikregler

Dagen när Hagaström blev laglöst land. I lördags vaknade jag av att stadsdelen invaderades av hundratals enduroåkare. Ingen information hade gått ut till oss boende om eventet. Jag undrade vad som hände, efter en snabb googling fick jag lära mig att det kallades för Novemberkåsan, en mc-tävling som körs i skogen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Jag undrade vad som hände, efter en snabb googling fick jag lära mig att det kallades för Novemberkåsan."

Bild: Amelia Mauritzon

Annons

Döm om min förvåning när jag under dagen tar en biltur och möter en bil som blir omkörd av en motorcykel på bredställ i min fil. Strax därefter så körde en mc om mig på insidan i enfiliga rondellen vid CircleK.

Funderar på om jag kört fel och hamnat i tävlingsområdet. Men konstaterar snabbt att jag körde på allmän väg. Drog jag slutsatsen att tävlingsbanan också gick där. Mycket obehagligt att tävlingsområdet inte var avlyst för tävlande motorcyklar kan jag tycka.

Annons

Annons

Senare efter att mörkret lagt sig så mötte jag ett trettiotal tävlingsmotorcyklar med extra starkt helljus rakt i ansiktet på alla mötande bilar. Ingen tycktes ha möjlighet att blända av. Jag noterade också att motorcyklar enkelt kan ta sig förbi bilköer genom att köra på cykelbanan istället.

I dagens samhälle saknas ofta respekt och hänsyn för andra. Ovanstående är ett tydlig exempel på detta. Arrangören SMK Gävle har ett stort ansvar i detta. Det hade varit lätt att gå ut med information till berörda. Det måste också ligga i arrangörens intresse att de tävlande visar respekt för allmänheten och gällande trafikregler. Om så hade skett så hade antagligen intresset ökat för sporten, nu känner åtminstone jag endast irritation.

Gubbsur redan vid 39

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy