AnnonsGävle Konserthus

Nya programchefen om Gävle Symfoniorkester: "Otroligt hög internationell nivå"

Spännande konserter, ny programchef och en hyllning till Gävle i musikalisk form. Gävle Symfoniorkester fortsätter att både utmana – och bjuda in publiken till nya upplevelser.

– Du behöver inte ha frack och långklänning för att lyssna på klassisk musik. Kom som du är och med ett öppet sinne, säger Mikael Forsblom, kommunikationschef i Gävle Konserthus.

Gävle Symfoniorkester grundades 1912 och sedan starten har de alltid blickat mot framtiden. Musikerna har kommit och gått genom åren, men hjärtat i orkestern dunkar fortfarande lika hårt för att bjuda besökarna på bästa möjliga upplevelse. Under pandemin fick de en ny programchef från Makedonien - Roza Nolcheva. Hon ser fram emot att fortsätta att utveckla orkesterns musikaliska arv – och lyfta arbetet till en ny kreativ nivå.

– Gävle Konserthus har en fantastisk akustik och Gävle Symfoniorkester håller en otroligt hög internationell nivå, säger Roza som har ett spännande CV och massor av idéer inför framtiden.

Hitta konserter och boka biljett till Gävle Symfoniorkester här.

Roza Nolcheva är ny programchef i Gävle Konserthus.

Hon kommer närmast från en tjänst som manager för Macedonian Philharmonic i Skopje. Roza Nolcheva har bara bott i Gävle i ett år, men hon har redan blivit förälskad i staden, Gävle Konserthus och Gävlesymfonikerna.

– Det var speciellt att börja arbeta under pandemin eftersom musikerna lever för att uppträda. Vår första konsert efter att restriktionerna hade lyfts var magisk. Jag stod i foajén och blickade ut över en nästan fullsatt salong. Det var en känsla av lättnad att publiken inte hade glömt oss, och att de värdesätter oss, säger hon.

Läs mer om Gävle konserthus och planera ditt bästa besök här.

Gävle Symfoniorkester.

Mikael Forsblom, kommunikationschef i Gävle Konserthus, var också på plats under deras första konsert. Han känner en stor tacksamhet till de människor som har stöttat dem under pandemin. Nu hoppas han att fler vill uppleva den glädje och lycka som Gävle Symfoniorkester levererar under varje konsert.

– Det känns jättekul att Roza har börjat arbeta hos oss. Hon kommer in med nya fräscha ögon och ett annorlunda tänk, säger han och lyfter fram henne som en frisk fläkt i Gävle Konserthus.

Boka in en kväll med Gävle Symfoniorkester och njut av klassisk musik - mer information här.

"Det är många som uppfattar klassisk musik som elitistisk, men det stämmer inte. Våga ta steget, du vet aldrig vad som kan hända", säger Mikael Forsblom.

Roza Nolcheva kommer i sitt arbete den närmsta tiden att fokusera på Gävles unicitet med dess miljöer, konstverk och personer som har en musikalisk koppling till Gävle.

– Vi vill välkomna in fler människor till vår värld. Det är många som uppfattar klassisk musik som elitistiskt, men det stämmer inte. Våga ta steget, du vet aldrig vad som kan hända. När man upplever musik live blir det naket. Det är en helt annan upplevelse än hemma i vardagsrummet. Öronen pratar med hjärtat, säger Mikael Forsblom.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy