Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Klappakuten 2021

Klappakuten är igång – så här kan du bidra

Skänk en klapp eller swisha en slant så är du med och bidrar till att fler barn i Gävle får en god jul.

Arkivbild från senaste Klappakuten i Flanör, 2019. Fjolårets upplaga ställdes in på grund av pandemin.

Bild: Maria Carlsson

Annons

I dag, torsdagen den 2 december, är vi på plats i Flanör och tar emot klappar hela dagen. Det vill säga under gallerians öppettider klockan 10-19. I år håller vi till på övervåningen där Kerstins mode tidigare låg.

Kom med en klapp så slår vi in den. Vi sorterar allt i olika ålderskategorier från noll till uppåt 16-18 år, så att paketen träffar rätt när Matakuten delar ut dem. Vi tar emot allt utom begagnade och ätbara klappar.

Annons

Annons

Du kan också bidra genom att swisha en slant till Matakuten på nummer 123 616 03 78. Skriv Klappakuten i raden för meddelande. För de pengarna köper vi Gävle Citys presentkort.

Vill du bidra till en matkasse till julbordet swishar du istället Basket Brigade: 123 583 2563.

Missa inte heller vår livesändning från insamlingen framåt kvällskvisten. Klockan 17.30-18.30 sänder vi en fullsmockad timme på gd.se med gäster som bidragit under dagen.

– Även om jag är lite nervös nu inför så känner jag en stor tacksamhet över att få vara med och bidra i ett så viktigt initiativ, trots att det bara är genom att leda sändningen, säger Patricia Ståhl, reporter på GD.

Hon fortsätter:

– De flesta av oss minns jularna från när vi själva var små, det är något speciellt med just julen. Och att vi då tillsammans kan ge fler barn fina julminnen att se tillbaka på när de blir äldre känns helt fantastiskt.

Gefle Dagblads samarbetspartners i detta är Matakuten, Basket Brigade, Ett bättre Gävle, Gefle IF. Bland annat Brynäsdamer är på plats för att slå in paket.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy