Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Nya lådor kommer förfula Villastaden och Högskolan

Nu är det dags igen, Skoog arkitekter har designat nya modernistiska helt världsfrånvända lådor åt Komvux och SFI på Kungsbäcks IP bredvid vackra högskolan, gamla regementet och villastaden.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det ska byggas på Kungsbäcks ip.

Bild: Arkivbild

Annons

Kan denna firma ”Skoog” rita något vackert överhuvudtaget? Verkar inte så. Billigt, disharmoniskt och totalt missanpassat.

Länsförsäkringars grå dystopiska låda mitt i centrum, bruna parkeringshus, idel gråa deprimerande skapelser när man kollar på deras resumé på deras hemsida. Hoppas och räknar med att högskolan och invånare i villastaden överklagar, det kommer förfula och minska anseendet för hela området och för Gävle, samt för Högskolan. Detta är en anrik residensstad, hela länet ser på vad ni gör och ställer sig frågande; kan man inte kräva mer av god estetik i en så anrik stad? Hur svårt ska det vara att rita något som faktiskt är vackert, Skoog arkitekter?

Comeback för vacker estetik i Gävle

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy