Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Tack alla som hjälper till att vaccinera

Blir riktigt ledsen och upprörd då personal som vaccinerar mot säsongsinfluensa samt covid -19 får ta emot en del obefogad kritik från en mycket liten del av befolkningen. Kollegor har fått ta emot verbala hot och rasistiska ord vilket för mig är helt obegripligt att  det ens kan förekomma år 2021.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Tack för att ni ställer upp utöver er ordinarie arbetstid och kämpar för att begränsa smittspridningen, i det här fallet covid-19."

Bild: TT

Annons

Utan våra fantastiska pensionärer och ordinarie personal skulle vi inte kunna hantera den stora tillströmningen av befolkningen vi ska hinna med under en mycket kort period och i det här fallet på våra vårdcentraler. Dagligen kan vi få ny information via folkhälsomyndigheten att vi med "korta puckar" måste ändra vårat arbetssätt, att vi under säsongsinfluensan även skulle vaccinerar mot covid-19 var inget som var planerat utan med mycket kort varsel även skulle bedrivas under drop in-mottagning. Lokalerna är inte alltid anpassade till att få till ett bra flöde, så att det inte samlas "kluster med folk" inne i lokalen. Viktigt är att inte glömma att alla har ett ansvar att förhindra smittspridning av smittsamma sjukdomar.

Annons

Annons

Tack all vårdpersonal som ställer upp och arbetar för att kunna bedriva en god vård. Tack för att ni ställer upp utöver er ordinarie arbetstid och kämpar för att begränsa smittspridningen, i det här fallet covid-19.

Jag hoppas med dessa ord att befolkningen får en liten förståelse för det jobbet vi bedriver på  våra vårdcentral

Distriktssköterska som arbetar i vården

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy