Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi kommer erbjuda fler bokningsbara tider

Region Gävleborg svarar på insändare Hille Bo 24 nov

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Region Gävleborg svarar.

Bild: TT

Annons

Det är Region Gävleborg som är ansvarig för genomförandet av vaccinationerna mot covid-19, och jag beklagar att ni fått vända hem utan den förväntade påfyllnadsdosen.

Under uppstarten av vaccinationerna med dos 3 har vårt mål varit att erbjuda både drop-in och tidsbokning i varje kommun. Det har visat sig att några lokaler och tider för drop-in inte har varit dimensionerade för att möta behovet, med följden att invånare har fått stå och vänta och i värsta fall blivit utan vaccin för dagen.

Annons

Annons

Det här ser vi nu över och korrigerar utifrån invånarnas behov och med tanke på att vädret blir kallare. Vi kommer att ha färre drop-in-mottagningar och erbjuda fler bokningsbara tider framöver.

I första hand bokas vaccinationstid digitalt via 1177.se och de som inte har möjlighet att boka tid digitalt kan ringa 026-15 03 00. 

Tina Mansson Söderlund

biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör och vaccinsamordnare, Region Gävleborg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy