Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Förfulningen av byar och städer med grå industriplåtlådor

Jag undrar varför vissa verksamheter får förfula våra omgivningar hur som helst? Jag tänker på padelhallar, industrier, livsmedel och konsumentbyggnader. Varför får man sätta upp byggnader som får en att tänka på förstörelse och krigsbunkrar?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Varför får man sätta upp byggnader som får en att tänka på förstörelse och krigsbunkrar?"

Bild: Arkivbild

Annons

Dessa groteska elskåp i grått kan inte vara förenliga med omsorg om människors välbefinnande. Varför har dessa områden uselt ställda krav på sig vad gäller estetik och skönhet, medans andra områden i samhället måste bygga vackra byggnader och byggnader som passar in i omgivningen? Vem vill bo nära dessa hemska områden och fulindustribyggnader i framtiden om bostäder behöver byggas i närheten? Kan ansvarig tjänsteman från VGS och ”Livsmiljö Gävle” förklara för invånarna i Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors kommun varför ni godkänner förstörelse och förfulning av våra bygder?

Annons

Annons

Medborgare är otroligt trötta på denna eviga förfulningsvåg som påverkar hälsa, turism, välmående mycket negativt enligt ett antal undersökningar. Det finns en stor opinion i folket mot förfulning och fula grå fula modernistiska byggnader. I flertalet undersökningar ligger talet på 80-90 procent av medborgare som vill ha vackra byggnader. Det finns alltså ett brett och mycket stort missnöje ute i befolkningen.

Detta är ett demokratiskt problem. Mycket allvarligt och något som måste utkräva faktiskt personligt ansvar av ansvariga tjänstemän och politiker i byggnadsnämnder.

Förfulningen ödelägger, ansvar måste utkrävas

Annons

Annons

Till toppen av sidan