Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Varför inte flytta sportlovet?

Nu närmar sig vintern och ännu en tid med ökad smittspridning, överbelagda avdelningar på våra sjukhus, sliten personal och krav på åtgärder.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Förmodat kommer läget att vara som värst runt sportloven och läget är nu att agera."

Bild: Arkivbild

Annons

Åtgärder som förmodligen åter kommer för sent och grundar sig på förbud och restriktioner. Men vad gör kommunerna själva för att underlätta för sina medborgare? Hur kan kommunen själva få till stånd åtgärder som förhindrar smittspridning utan att enbart förbjuda?

Det mesta kan man inte styra över när folk reser och samlas i större konstellationer. Julen infaller samma tid varje år och den kan vi inte flytta på, likaså påsken. Men det finns en vecka per år där vi vet att många reser bort, samlas i mängder och där vi sett tidigare år att smittan gärna sprids. Sportlovet!

Annons

Annons

Vad är anledningen till att Gävle krampaktigt håller kvar vid vecka 9 som Stockholm och Uppsala har? Dalarna har redan bytt till vecka 8 och Gävles grannkommun Söderhamn har vecka 10. Smittan sprids inte längre än hur långt varje enskild tar sig fysiskt. Smittan har för varje våg börjat från söder och spridit sig norrut för vår del. Förmodat kommer läget att vara som värst runt sportloven och läget är nu att agera. Förbjud inte, underlätta att våra medborgare i mindre utsträckning trängs i onödan. Flytta sportlovet!

Enrico Zola

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy