Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Helt plötsligt producerar inte vattenkraften

Jag skrev en insändare för någon vecka sedan att det ska finnas solpaneler på varje tak i landet där det är möjligt. Gäller både stora och små tak.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Dessa solpaneler skulle ge oerhört med el och ”backa upp” de stora leverantörerna."

Bild: Arkivbild

Annons

Dessutom skrev jag att all el som inte går åt för den egna fastigheten skulle skickas ut på nätet och det skulle varje fastighetsägare få betalt för. Det vill säga det skulle bli väldigt många ”elbolag”.

Givetvis ska de traditionella bolagen finnas kvar precis som nu men allt tjafs om kärnkraft och vindkraft skulle avta dramatiskt. Dessa solpaneler skulle ge oerhört med el och ”backa upp” de stora leverantörerna.

Annons

Annons

I dag när jag skriver detta är det -14 grader, vindstilla, korta dagar och snö på taken. Dessutom producerar helt plötsligt inte vattenkraften något speciellt mycket heller eftersom isen lägger sig på kraftverksdammarna i Norrland just nu, påstås det. Det har jag inte hört talas om tidigare trots att jag är över 70 år. Något skumt är det? 

Det är precis det här alla belackare tar till när de propagerar för exempelvis små gulliga kärnkraftverk som man kan ha hemmavid i städernas utkanter. Helt ofarliga enligt vad dom säger själva eftersom det tydligen går att återanvända kärnavfallet gång på gång tills det i princip är ofarligt. Så någon större uranbrytning eller import är det inte frågan om.

Är elbolagen rädd för konkurrens eller vad är det?

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy