Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vem vet vad framtiden har att ge?

Den 5/12 på insändarsidan skriver Naturskyddsföreningen om vilka kärnkraftsolyckor världen har drabbats av sedan 1979! De noterar också att, som framtida energikällor vill de se vind och solkraft.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Inga skolbussar, inga batteridrivna cyklar/sparkcyklar, barnen ska cykeltrampa eller gå till skolan såsom vi gjorde på 1940-1950 talet."

Bild: TT

Annons

Drömmare gör det lätt för sig, men utvecklingen går fort, och vem vet vad framtiden har att ge? Men, under tiden bör vi ta tillvara de realistiska alternativen som står till buds för att rädda världen i dag. Vilka alternativ har vi att ta till?

Vi alla cirka nio miljarder människor på jorden som alla vill leva med den högsta levnadsstandarden som finns i världen! Det vill säga miljarder människor vill ha ett intressant jobb i en demokratisk värld, med familj, eget hus, bil, barnen ska köra mopedbil, hög lön/pension och att kunna flyga till semesterparadis både vinter och sommar och så vidare och så vidare.

Hur stämmer detta ihop med Naturskyddsförenings budskap om elenergin, om vi i dag, och de närmaste 10-20 åren ska leva på vind och sol? Det verkar som föreningsmedlemmar drömmer sig tillbaka till gamla tider, när vi levde elenergifattigt, i grottor eller i fattiga stugor (ett rum och kök med flera barn) direkt utanför stålverkens staket.

Annons

Annons

Framtidens lösning och jordens överlevnad bör diskuteras på ett djupare och mer seriöst sätt, och bör innehålla följande korta och långtidsplanerade aktiviteter! Allt baserat på att det är vi nio miljarder människor som åstadkommer världens  förstöring:

Följande förslag för att rädda världen, och en rättvisare värld bör diskuteras på Naturskyddsföreningens möte och andra platser i samhället!  Principen bör vara att jordens förstöring har kraftigt accelererat under de sista cirka 30 åren:

1) Befolkningsökningen på jorden bör avstanna och reduceras ner, helst genom ekonomiskt aktiva åtgärder.

2) Sverige vill ju gärna gå före, så låt oss starta med: Inga barnbidrag, utan istället höjd skatt för varje barn, eftersom fler människor förstör världen

3) Sidas u-landsbidrag, 60 miljarder bör justeras till att vara behovsprövat, så att landsbygden i Sverige kan ansöka och få del av biståndet.

4) Inga privata bilar utan cykling, taxi, buss, spåvagnar och järnväg. Vägkvalitén ska vara grusvägar (inga asfaltvägar).

5) Halverade löner och pensioner (starta med politikers och generaldirektörers) så att köpkraften stryps eftersom all tillverkning skadar miljö.

6) Sänkt skatt för ogifta män/kvinnor som inte har barn.

7) Skolundervisningen baseras på att barnen lär sig överlevnads konst, odling och vad i naturen man kan leva på samt, hur  att bygga upp ved och matförråd för vintern.

Annons

8) Inga skolbussar, inga batteridrivna cyklar/sparkcyklar, barnen ska cykeltrampa eller gå till skolan såsom vi gjorde på 1940-1950 talet.

Annons

9) Semester ska njutas av vid närmaste områden via cykelresor till närmaste badstrand eller tälta i grannbyn, inga semester resor utanför kommunen.

10) All idrott ska vara ideell och kostnadsfri (såsom det i stort var under 1940-talet) så att alla ska kunna vara med i aktiviteterna.

Dessa tio förslag plus övriga frågor bör diskuteras så att Naturkyddsföreningens intentioner om el-leveranser från sol och vindkraft ska kunna genomföras  så att vi räddar världen från undergång.

Tillbaka till grottorna?

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy