Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Gävles styrande politiker har fått "rädda världen"-hybris?

Hur kan det komma sig att Gävles styrande politiker inte värnar om alla Gävles invånare som bor och verkar utefter Gävles kust, alla som vistas i naturen och på havet, alla som har sin sysselsättning och utkomst utefter kusten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Värna om Gävles invånare..."

Bild: Arkivbild

Annons

Hur kan det komma sig att Gävles styrande politiker i stället värnar om multinationella bolagsvinster.

Källarföretaget Svea Vind Offshore (SVO) från Stockholm är bara ett täcknamn för den spanska energijätten Iberdrola som omsätter många miljarder Euro. Iberdrolas ”smörj”-pengar slussas via SVO till att anställa personal med bakgrund från bland annat havs- och vatten myndigheten och från framträdande befattning inom Gävle politiken. Iberdrolas pengar sponsrar föreningar som exempelvis Gävles stolta ishockeylag, Iberdrola har köpt Gävles styrande politiker från S, Mp, C och V så att de inte använde sig av sitt enda verktyg, det kommunala vetot, för att stoppa kustnära vindkraft. Kustnära vindkraft som till längsta kostnad skapar största möjliga vinst till spanska Iberdrola, vinster som inte kommer att ge en enda skattekrona till Gävle eller Sverige.

Värna om Gävles invånare och inte om hycklare och vinster i multinationella energijättar som på hemmaplan bygger nya gas -och kolkraftverk.

Vindpina

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy