Annons

Annons

Annons

Brynäs

Vad finns det inte att älska med Solen?

Svaret på frågan är ingenting - Solen gjorde alla rätt då de kom hem till Gävle och spelade för en påfallande ung skara om uppemot 300 personer i Stora gasklockan under fredagen.

Text: 

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Nils Dahlqvist på bas sjunger också i likhet med Johan Kilström, gitarr till vänster. Erik Hillborg sköter dock ledsången och spelar även han gitarr. På senaste given har också Gustav Karlsson, gitarr fått ge prov på ledsång. Trummorna hanteras av Erik Klinga, även känd från Simian Ghost, men han är inte officiell medlem i bandet. Tidigare batteristen Olle Darmell lämnade gruppen 2019 . Ingen av medlemmarna bor i Gävle längre, utan Stockholm är bandets primära bas.

Bild: Anders Sundin

Annons

Första som slår en - kaxigheten i att inte ens ha ett förband. Solen vet att de är på hemmaplan denna fredag. Ungefär 260 biljetter sålda uppger kassan, betydligt mer än Johnossi och Jung som spelade tidigare under hösten. Publiken - påfallande ung. Jag vågar påstå att medelåldern är under min egen, max 30 och väldigt många längst fram torde vara i tidiga 20-årsåldern, även tonåringar. Det känns förbenat roligt att ett band som spelar rock kan nå ut till ungdomen, för det är nog inte så många andra som gör det i dag - åtminstone i den här kvantiteten.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan