Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Insändare
De verkliga godbitarna sorteras bort i det tysta

Kan förstå om SVT sport är frustrerad över att de numera spelar andra fiolen gällande framtida sportarrangemang. Det kom väl som en chock för dem när de förlorade det ena efter det andra. Dessutom i många år framöver. De kan inte skylla på någon annan än sig själva, de hängde helt enkelt inte med i budgivningen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Långloppssändningarna som de tog istället kommer aldrig att kompensera bortfallet."

Bild: Arkivbild

Annons

Reklamkanalerna roffade åt sig godbitarna. Eftersom SVT finansieras av oss skattebetalare som public service-företag måste de informera om och när och vilka tv-kanaler som sänder olika evenemang. Den informationen har vi rätt till. Nu har vi redan sett att så inte är fallet. Några exempel. SVT sänder säger de, men de glömmer att tala om att de delar med kanal 10 och 6. De nämner bara de matcher som de själva sänder och redan där bryter de mot informationsplikten. Likaså Sportspegeln, visar bara vad de själva har sänt under dygnet men de verkliga godbitarna som andra kanaler sänt sorteras bort i det tysta.

Annons

Annons

Att de förlorade världscupen, OS och VM i längdskidor är en smärre katastrof. Långloppssändningarna som de tog istället kommer aldrig att kompensera bortfallet. Det blir som inom cykelsporten, man kan åka och handla och göra diverse ärenden under tiden loppet genomförs utan att missa målgången.

Ska man tråka ut skidsporten ska man sända många långlopp

Annons

Annons

Till toppen av sidan