Annons

Annons

Annons

Brynäs

Ny satsning på Gasklockorna – fyra studieförbund går samman

När det pratas om gasklockeområdet i Gävle är det ofta fokus på just den stora och lilla gasklockan. Men här finns även de mindre använda lokalerna Mätarhuset samt lilla och stora retorten. Med det nya samgåendet Folkbildningsforum Gasklockorna vill fyra studieförbund i samarbete med kommunen göra området till en ny levande mötesplats.

Text: 

Lilla och stora retorten löper horisontellt längst upp till vänster i bild. Mätarhuset är det snett till höger om den lilla gasklockan i bilden. Portvaktshuset där studeiieförbundens gemensamma kontor håller till ligger till höger om den stora klockan.

Bild: Markus Boberg

Annons

19 november 2020 hölls det första mötet för att starta föreningsplattformen som har fått namnet Folkbildningsforum Gasklockorna. Om det berättade Gävle kommuns kulturchef Sofia Nohrstedt på en digital presskonferens under fredagen. Alla tio studieförbunden som existerar fick en inbjudan och fyra av deras lokalorganisationer valde till sist att hänga på: Arbetarnas bildningsförbund Gästrikebygden (ABF), Studieförbundet vuxenskolan Gävleborg (SV), Studiefrämjandet Mitt och Studieförbundet Bilda Mitt. Även om organisationerna har samarbetat förut, exempelvis SV och ABF i Musikhuset och även tidigare i Kulturhuset i Gävle, så har det inte skett lokalt på samma plats i en så pass specifik gemensam satsning som den här tidigare.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan